Enric Gracia Molina Enric Gracia Molina

__________ QUI SÓC __________ FOTÒGRAF D'OBRES D'ART

Vaig néixer l'any 1979 a Barcelona, on he viscut fins ara.


Sempre m'ha atret la cultura de la imatge i he desenvolupat amb gran inquietud i especial interès el sentit visual.


Aquest entusiasme fa que l’any 1999 comenci a estudiar, practicar i treballar en diferents camps de la fotografia; tasques que he tingut el privilegi de dedicar-m'hi fins al dia d'avui.


Un cop finalitzat el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia Artística, l'any 2006 obtinc la meva primera beca per a tècniques fotogràfiques aplicades a la restauració de béns culturals mobles al CRBMC (Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya). L’any següent obtinc la Diplomatura de Postgrau en Fotoperiodisme de la UAB, coincidint amb l'assoliment de la meva segona beca al CRBMC.
A partir d'aquest moment centro la meva trajectòria professional dins de l'àmbit de la fotografia de patrimoni artístic i començo a treballar com a fotògraf autònom de reproduccions d'obres d'art i de reportatges fotogràfics relacionats amb el patrimoni cultural.
Les tècniques que duc a terme són les pròpies de la fotografia d'obres d'art, incloses la fotografia de radiacions invisibles com la de llum Infraroja i la de llum Ultraviolada, emprades per a la conservació i restauració de béns patrimonials.
He treballat per a entitats i empreses de l'àmbit cultural com museus, fundacions, galeries d’art, empreses de conservació i restauració, artistes...; amb algunes de les quals he col·laborat fins a l’actualitat.


Principalment he treballat per: CRBMC (Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya), MUHBA (Museu d'Història de Barcelona), Museu Etnològic i de les Cultures del Món, Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museus de Sant Cugat, Museu del Disseny de Barcelona, MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona), ANC (Arxiu Nacional de Catalunya), Port de Barcelona, Museu Picasso de Barcelona, MFM (Museu Frederic Marès), SPAL.DdB (Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Diputació de Barcelona), Museu Pau Casals, Fundació Museu Biblioteca de Rubí, Galeria A34.


També he dut a terme encàrrecs relacionats amb el fotoperiodisme i el reportatge documental per a diferents mitjans de comunicació i sobretot per lliure, ja que és una de les meves passions professionals i personals.
Paral·lelament participo de forma contínua en cursos, seminaris, etc. específics i relacionats amb la meva especialitat.


És per aquests motius que em defineixo com a Fotògraf Documental de Patrimoni Cultural, ja sigui material com immaterial, doncs penso que engloba tota la meva trajectòria professional, així com la meva inquietud i motivació personal.